Stenad

Sedan i torsdags har det varit långa arbetsdagar. Dagtid har det varit det egna företaget och kvällstid med en spade i handen. Planen var egentligen att det skulle läggas marksten här först nästa helg.

Det blev dock lite annorlunda eftersom jag grävde av en stor del redan torsdag och fredag. Så i lördags när en av mina närmsta vänner dök upp så började vi med att lägga markduk på den största delen. Så när han koncentrerade sig på att rulla in stenmjöl, så körde jag sex släp jord till återvinningen.

Så lördagen blev produktiv då vi startade kl 7.00 men höll på endast till kl 16.00. Vi skulle kunnat hålla på ett tag till om det inte varit för att min underbara gamla faster fyllde 90 år! För mig var det bara att kasta sig i duschen och på med kostymen.

Men igår, söndag, började vi med att ta ut alla nivåer till stenläggningen. När det var gjort var det bara för mig att börja lava in stenen. Nu är det endast 33 kvm som ska stensättas så det gick ganska snabbt. Det som är kvar nu är att skära de sten som inte kan vara hela och sedan köra med markvibratorn ovan på så allt sätter sig. Sen är det bara att sopa ut fogsanden. Ska bli riktigt skönt när det är klart.

Eftersom jag har valt begagnad sten så ska den naturligtvis tvättas av ordentligt till våren. Då ska även ett trädeck byggas i den hörna som nu inte syns på bilderna. När jag nu står där ute och tittar så slåss jag över hur mycket större ytan ser ut att vara.

FramsidaFramsida-BeforeGrava Markduk Paddat Sten1 Sten2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: